Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σεμινάριο - "Presentation Skills"





Σύμφωνα με τις στατιστικές, μία παρουσίαση ή ομιλία μπροστά σε κοινό αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φόβους των σπουδαστών αλλά και των επαγγελματιών που συχνά καλούνται να κάνουν κάτι τέτοιο. Είναι ένας φόβος που επηρεάζει το 75% των ενηλίκων. 

Εγώ, μόνος/η, μπροστά σε άλλους…. Μέσα σε αυτό το ισχυρό και έντονα προκλητικό δίπολο, είτε πρόκειται για μια απλή παρουσίαση είτε για μια μεγαλειώδη παράσταση, οι περισσότεροι άνθρωποι αλλά και πολλοί καταξιωμένοι επαγγελματίες, αναπτύσσουν άγχος και πανικό που μπορούν να συγκριθούν με τον τρόμο ενός σχοινοβάτη πάνω στο τεντωμένο του σχοινί. Όμως, για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του Ζαν Ζενέ στο Σχοινοβάτη, «…αυτό το σχοινί, το τυλιγμένο δίπλα σου τώρα, σαν φίδι κοιμισμένο, πρέπει να το τεντώσεις και πάνω του χορέψεις για να ακουστεί η μουσική του. Είσαι στην υπηρεσία του σχοινιού!» 

Από την άλλη πλευρά των φόβων μας, υπάρχει κάτι ασφαλές και ωφέλιμο που μας περιμένει. Κάθε φορά που περνάμε μέσα από μια λεπτή, έστω, κουρτίνα φόβου, η εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας αυξάνεται σημαντικά. 

Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τα άτομα, που η δουλειά τους απαιτεί τακτικές παρουσιάσεις, να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στο ρόλο τους. Στη διάρκεια των 9 σεμιναριακών ωρών, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πρώτα απ' όλα να αναλύουν και να διαχειρίζονται τον εαυτό τους, το άγχος που μπορεί να τους καταβάλλει και τους φόβους τους. Θα αναπτυχθούν πρακτικές που κάνουν εφικτή τη σωστή προετοιμασία της παρουσίασης, τεχνικές που βελτιώνουν τη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων αλλά και πρακτικές σωστής επικοινωνίας με το κοινό. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να αναγνωρίζουν τη γλώσσα του σώματος και τα μηνύματα που περνάμε με τις κινήσεις μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνονται μικρές πειραματικές παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες με στόχο την πρακτική και άμεση εφαρμογή των τεχνικών που διδάχθηκαν. 

Μαθήματα: 3 τρίωρα μαθήματα 
Εισηγητής: Ναούμ Λιώτας, εκπαιδευτής ενηλίκων, οργ. σύμβουλος, coach
Κόστος: 85 ευρώ. 

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 11:00-14:00, Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 11:00-14:00, Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, 11:00-14:00

******* 

Ο Ναούμ Λιώτας (Διπλ. Ηλεκτρ. Μηχ. & Μηχ. Υπολ., MBA, Πιστοπ. Οργανωσιακός Σύμβουλος Gestalt, Μουσικός και μέλος του ICF) ασχολείται με την επιμόρφωση, τη συμβουλευτική και το coaching ατόμων και ομάδων. Η εμπειρία του περιλαμβάνει θέσεις διαχείρισης ευρωπαϊκών έργων και έρευνας στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στην ηλεκτρονική συμμετοχή. Με ένα ισχυρό υπόβαθρο στην ψυχολογία Gestalt, στην εκπαίδευση ενηλίκων, στην επιμόρφωση, στην προσωπική ανάπτυξη, στην εικαστική θεραπεία και στη δραματοθεραπεία, ο Ναούμ προσφέρει τις υπηρεσίες του ατομικά και σε οργανισμούς προκειμένου να βοηθήσει ανθρώπους να βελτιώσουν την απόδοσή τους, να αντιμετωπίσουν τους φόβους και τα μπλοκαρίσματά τους καθώς και να τους βοηθήσει να πειραματιστούν με νέους τρόπους δράσης και ύπαρξης. 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 
Μέσω email: peirama18@gmail.com 
Τηλεφωνικά: 2315507959, WUP: 6977125990 
Ώρες γραμματείας: 16:30-21:30 
FB: Peirama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails