Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Team Spirit - Η εμπειρία από ένα πενθήμερο ενδοεπιχειρησιακό σεμινάριο Grundtvig

Ναι ήμασταν εκεί. Στη Λεμεσό της Κύπρου για πέντε ημέρες σε ένα πολύ καλό σεμινάριο με εξαιρετικούς εισηγητές. Η Karolina Gladych και η Sylvia Braun ήταν οι εισηγήτριες στο σεμινάριο που μας οδήγησε βήμα βήμα σε ανακαλύψεις και συνειδητοποιήσεις σχετικά με το ατομικό μας δυναμικό και τα εσωτερικά μας αποθέματα και τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε στις ομάδες. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου 2011 και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων Grundtvig).
Φύγαμε γεμάτοι εντυπώσεις και εμπειρίες καθώς και ένα πλήθος καινούριων εργαλείων και τεχνικών που βασίζονται κυρίως στο NLP (Neuro-Linguistic Programming ή στα ελληνικά Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός) και στην τυπολογία εννέα ψυχολογικών τύπων που είναι γνωστή ως εννεάγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εννεάγραμμα μπορείτε να δείτε έναν πολύ ενδιαφέροντα ιστότοπο εδώ.
Με ένα εκπαιδευτικό υλικό περισσότερο των 40 σελίδων υπάρχει δουλειά να γίνει και μετά την επιστροφή. Το υλικό περιέχει τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την επιμόρφωσή μας. Ίσως το πιο ενδιαφέρον εργαλείο κατά τη γνώμη μου ήταν το εργαλείο "Perceptual Positions" (Αντιληπτικές Θέσεις) το οποίο δίνει έναν τρόπο για να καταλάβει κανείς κάποιο πρόβλημα σχέσης ή γενικά κάποιο θέμα στη ζωή του που περιλαμβάνει κάποιο άλλο άτομο. Είναι σίγουρα ένα κομμάτι που υιοθέτησα στη δική μου εργασία.
Αν είστε εκπαιδευτές ενηλίκων και σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε κάποιο από τα εργαστήρια που διοργανώνονται στην Κύπρο που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης - Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Grundtvig ή για οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις, μπορείτε να μου στείλετε ένα μήνυμα στη διεύθυνση nliotas@gmail.com.


Το περιεχόμενο της ανάρτησης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του συγγραφέως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και η Εθνική Μονάδα (Ι.Κ.Υ.) δεν ευθύνεται για τις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails